ga naar   Obase
De natuurouders

Natuurouders, ja natuurlijk!

In heel Nederland zijn scholen waar ouders zich inzetten voor het natuuronderwijs. Naast de lessen biologie in de klas krijgen scholen van het NME, het landelijke centrum voor milieu educatie, en het IVN lessen aangeboden die in de klas maar ook op het schoolplein of echt in “het veld” uitgevoerd worden.
Binnen de Veste heeft een programma opgesteld waarbij iedere groep één of twee keer per jaar op pad gaat naar een locatie op Schouwen-Duiveland. Het programma zit zo in elkaar dat er een doorgaande leerlijn over “Water” is , maar ook andere aspecten van de natuur komen aan de orde.

Voorbeelden van de excursies: bodemdiertjes zoeken (groep 3), fossielentocht (gr.4) , “Elke klas zijn eigen plas” (gr.7) of varen met de “Onrust” in groep 8. Het doel van deze veldlessen is dat de kinderen zelf ervaringen opdoen, dus zoveel mogelijk zelf bezig zijn. Om dit in goede banen te leiden hebben de leerkrachten extra begeleiding van ouders nodig.

Wil je ook natuurouder worden?
Vind je het leuk om met kinderen activiteiten in de natuur te doen dan kun je je hart ophalen! Vaak zijn de kinderen erg enthousiast en super geïnteresseerd.
• Je hoeft niet veel ervaring te hebben, dat gaat vaak vanzelf als je meegaat! Bovendien krijg je voldoende informatie op school en kun je meedoen aan (korte) cursussen, georganiseerd op het eiland.
• Hoeveel tijd kost het? Je kan je per excursie opgeven of je meegaat of niet. De data zijn meestal ruim van teovren bekend. De excursie varieert in lengte van een deel van de ochtend tot een hele middag, afhankelijk van de bestemming en het onderwerp.
• Hoe gaat het met vervoer? We gaan met de fiets of lopend.
• Hoe kom ik aan meer informatie? Neem contact op met school

Wellicht tot ziens

Onze contactgegevens